Yabancı Dizi İzlemeye Yeni Başlayanlara Altın Değerinde Tavsiyeler

   
Baş yapıtları izlemeden diğer dizileri izlemeyin. Bu başyapıtlar, efsane olarak anılır. Her dizinin farklı bir hikayesi var ancak bu diziler “başyapıt” kelimesini sonuna kadar hak eden diziler, önceliği hakediyorlar.
Diziler hakkında pişman olacağınız sözler sarf etmeyin. Bugün izleyip, beğenmediğiniz bir diziyi çok sert şekilde eleştirmeyin, ilerde çok pişman olabilirsiniz. Yabancı dizi izlemek aynı zamanda zihninizi de geliştirecek. Bu gelişim sonunda geçmişe dönüp baktığınızda “ben bunu nasıl söyledim?” diyerek, dumur olacağınız bir duruma düşmeyin.
Ayarı kaçırmayın. Şimdi burada ne kadar uzun uzadıya bunu söylesekte en zoru belki de bu. Hele birde Efsane dizilerden izlemeye başlarsanız kendinizi durdurmakta epey zorlanabilirsiniz. Saatler su gibi akıp geçerken yemek yemeyi unutmayın, gündelik işlerinizi aksatmamaya dikkat edin, çok zor olacak ancak hakimiyet önemli. Özellikle Prison Break izlerken, aman ha.
Polemikler ile zaman harcamak yerine dizinize bakın. Dizinin altına yapılan yorumlarda küfürleşmeler felan hiç hoş şeyler değil, bunlardan olabildiğince uzak durun. Seviyenizi koruyun. Yeni olduğunuzu çok fazla belli etmeyin. Mekan sahipiymiş gibi takılın.
Sizin beğendiğiniz bir diziyi başkaları da beğenmek zorunda değil. Sadece diziyi beğendiniz, fazlası değil. Fanatizm derecesinde koruma yapmak doğru değil. Unutma: sen beğendin diye herkes beğenmek zorunda değil.
Hem dizi izleyim hemde İngilizcem gelişsin desen iyi olur. İngilizce’nin evrensel dil olduğunu aklına kazı, İngilizce konuşabilmek toplumsal yaşamda katkı sağlar. Birkaç şeye dikkat edersen en azından dile hakim olursun. Mesela Friends dizisini mutlaka izle. Eğlenirken dilinin nasıl geliştiğini göreceksin. Hatta Friends dizisini altyazilidizi.co  sitesinden izle, müthiş bir fonksiyon var. Dilediğin zaman Türkçe altyazıyı kapatıp altyazısız izlemeye devam edebiliyorsun,  dilediğin zaman geri açabiliyorsun. İleri-geri sararak altyazısız izlediğinde ne kadar anladığını görebilirsin, kendini test etme fırsatın olur.
Son olarak Reklamı az, görüntü kalitesi iyi, kullanımı kolay, üyelik girişi olan siteleri tercih edin. altyazilidizi.co sitesi buna iyi bir örnek.

Yorumlar